Florence top 10 / TIP / FirenzeCard

 homelinks cookiebeleidcontact 

Duomo

Palazzo Pitti

Santa Croce

Palazzo Vecchio

Uffizi

Galleria Accademia

Ponte Vecchio

San Lorenzo

bezienswaardigheden

musea

 
TIP: koop je entreetickets vooraf
 
TIP: FirenzeCard
 
TIP: fietstochten in Florence

EXTRA FLORENCE TIP: FIRENZECARD

TAls je naar Florence gaat en redelijk wat musea, paleizen en andere bezienswaardigheden wilt gaan zien, dan is de Firenzecard een goede investering. De initiële aanschafprijs is aan de hoge kant, maar je krijgt er enorm veel voor terug. Deze officiële toeristenkaart van Florence biedt je gratis toegang tot meer dan zeventig musea, paleizen en tuinen. Daar zitten alle topmusea tussen zoals het Palazzo Vecchio, het Uffizi, Palazzo Pitti, de Santa Maria Novella, de Cappella Brancacci en de Galleria dell'Accademia.

Vanaf het moment van het eerste gebruik kun je de kaart 72 uur lang gebruiken. Per bezienswaardigheid mag je één keer naar binnen. Als volwassene mag je iedere keer één kind per Firenzecard gratis mee naar binnen nemen. Als gezin met twee kinderen onder de 18 jaar heb je dus slechts twee kaarten nodig.

Als je kijkt wat de aanschafprijs is tegenover losse entreetickets, dan heb je de investering er al heel snel uit. Daarnaast biedt de kaart het gemak dat je niet iedere keer hoeft te betalen. Wel moet je bij de kassa op vertoon van je Firenzecard je gratis ticket(s) ophalen.

Er zijn drie bezienswaardigheden waarvoor je behalve je Firenzecard ook een reservering nodig hebt. Dat is het bezoeken van de koepel van de Duomo, het Uffizi en de toegang tot de Galleria dell'Accademia, waar het originele 'David'-standbeeld van Michelangelo te bewonderen valt. het handigste is om deze reserveringen direct na de in ontvangstname van de Firenzecard te regelen. Je kunt de Firenzecard als echte pas in handen krijgen. Je kunt tegenwoordig de Firenzecard ook activeren binnen een speciale app op je telefoon. Je hoedt de pas dan niet op te halen in Florence.

Het handigste is om de Firenzecard alvast via internet kopen. Dan kun je meteen de app installeren en de kaart erin zetten.

Koop de Firenzecard online

Florence City Pass
Een totaal ander product is de Florence City Pass. Deze stadspas ontvang je direct per e-mail en is bestemd voor mensen die wel Florence bezoeken, maar niet van museum naar museum trekken als ze daar eenmaal zijn.

Inbegrepen in de Florence City Pass zijn:
• transfer van de luchthaven naar de stad (en terug)
• een 24-uurs ticket voor de hop-on-hop-off bus in Florence
• toegangsticket tot het Uffizi
• toegangsticket tot de Galleria dell'Accademia of de koepel van de Duomo
• 20% korting op andere entreetickets en excursies

De Florence City Pass is een product van TicketBar Florence en wordt alleen via internet verkocht.

Meer info over de Florence City Pass
 

 

Florence bezienswaardigheden top 10 Florence voor beginners Florence in één dag Florence informatie 5x zien & doen in Florence