FIETSTOCHTEN IN FLORENCE

Wat ons betreft is een fietstocht door Florence een ideale manier om de stad te leren kennen. Dat kan natuurlijk op eigen houtje door een fiets te huren of te lenen, maar de beste manier is volgens ons door met een ervaren gids op pad te gaan. De gids kan je alles vertellen over Florence, over de geschiedenis van de stad en wat je vooral nu niet mag missen als je een bezoek brengt aan Florence. Bij voorkeur plan je zo’n fietstour in vlak na aankomst in Florence. Het is dan meteen een goede manier om kennis te maken met deze boeiende stad.

Wij hebben natuurlijk zelf ook deelgenomen aan zo’n fietstour toen wij Florence voor de eerste keer bezochten. De gids die ons mee op pad nam was enorm enthousiast en wist enorm veel te vertellen over de stad en wat we onderweg allemaal zagen. In Florence mag je sowieso alleen als gids opereren als je gecertificeerd bent. Je hebt jezelf tegenover de stad al moeten bewijzen dat je over voldoende kennis beschikt.

De door Nederlanders meest geboekte fietstour in Florence is de ‘Florence Fietstour Nederlands’. Dit is de algemene fietstocht door Florence. In pakweg drie uur tijd ga je op de fiets op pad. Onderweg wordt er voldoende gestopt voor uitleg en het maken van foto’s. Erg inspannend is het allemaal niet. Wie geen topconditie heeft die kan zonder problemen deelnemen.

Bekijk de Florence Fietstour Nederlands (en reserveer direct online)

Reserveren is overigens verplicht. Ze moeten immers in kunnen schatten hoeveel gidsen en fietsen ze nodig hebben. Wil je later toch verzetten of annuleren? Dat is geen probleem. Dat kan geheel gratis.

Andere fietstochten

Binnen Florence zijn er andere mogelijkheden. Zo kun je een fietstocht met privégids boeken, waarbij je zelf in overleg met de gids de route aan kunt passen. Voor studenten en scholieren is een speciale studentenfietstour. Een favoriet van ons is de Toscane Culinaire Excursie. Hierbij wordt het platteland rond Florence gecombineerd met Toscaanse hapjes, een wijnproeverij in de beroemde Chianti-streek en eindig je uiteindelijk in Florence.

Bekijk alle fietstochten in Florence