KOOP JE FLORENCE ENTREETICKETS VOORAF

Stel je voor dat je naar Florence afreist en daar de hoogtepunten niet kunt bezoeken omdat je geen reservering of ticket hebt? Of dat je in een wachtrij moet staan om vervolgens pas een paar uur later naar binnen te kunnen? Dat is helaas een realiteit waar je in Florence mee te maken kunt krijgen als je niet op tijd je entreetickets gekocht hebt of een tijdslot gereserveerd hebt. Want in sommige gevallen is een toegangskaartje alleen niet voldoende. In het geval van de koepel van de Dom van Florence is het noodzakelijk om een ticket en een reservering te hebben. Anders kun je deze door Filippo Brunelleschi ontworpen koepel niet bezoeken.

Op deze pagina krijg je informatie over de bezienswaardigheden waarvoor het vooraf kopen van een ticket en/of het reserveren van een tijdslot noodzakelijk is of aan te raden is om teleurstellingen te voorkomen.

Uffizi

Om toegang tot het Uffizi te krijgen heb je een ticket en een tijdslot nodig. Ook als je een Firenzecard hebt moet je een tijdslot reserveren om dit topmuseum te kunnen bezoeken. Soms heb je geluk dat je dezelfde dag nog naar binnen kunt, maar het komt ook voor dat je op een andere dage terug moet komen als je te laat reserveert.

Bij Tiqets kun je entreetickets met een tijdslot reserveren. Je kunt dan binnen het afgesproken tijdslot vrijwel meteen naar binnen.

Kathedraal van Florence

De beroemde kathedraal van Florence is een absolute topper onder de toeristen. De meesten vergapen zich niet alleen aan de neogotische façade, maar willen de kathedraal ook van binnen bewonderen. De kathedraal zelf kun je helemaal gratis bezoeken. De wachtrij hiervoor is op het moment dat het kerkgebouw opengaat soms al enorm. Er is geen andere oplossing dan hier aan te sluiten in de rij, tenzij je een rondleiding boekt. Dan kun je met voorrangstoegang de kathedraal bezoeken.

Bekijk de rondleidingen in de kathedraal van Florence

Voor de andere onderdelen rond de Duomo moet je een entreeticket kopen. Er is één ticket verkrijgbaar dat je toegang biedt tot de campanile (de toren naast de dom), de doopkapel, het Duomomuseum en de koepel van de dom. Dit ticket is gratis als je een Firenzecard hebt, maar je moet dit ticket wel op gaan halen in het ticketkantoor dan direct ten noorden van de Duomo ligt. Met dat ticket kun je ter plaatse via één van de machines een tijd reserveren voor de beklimming van de koepel. Doe dit op tijd, want soms zit dit al voor meerdere dagen vol. Er kunnen slechts een beperkt aantal mensen per tijdslot naar boven.

Galleria dell'Accademia

David, het beroemde standbeeld van Michelangelo, is een enorme publiekstrekker. Hoewel je goede replica’s van dit beeld kunt zien op het Piazza dei Signora en het Piazzala Michelangelo, willen heel veel mensen het origineel bewonderen dat in dit museum staat. Het resultaat is een lange rij met wachtenden voor het Galleria dell’Accademia, die slechts zeer langzaam slinkt. Vooraf je kaarten met tijdslot kopen is daarom een absolute must. Doe dit tijdig, want vaak is de eerstvolgende optie pas een aantal dagen nadat je tickets wilt gaan kopen.

Koop je tickets met tijdslot voor Galleria dell’Accademia