FIRENZECARD

Als je naar Florence gaat en redelijk wat musea, paleizen en andere bezienswaardigheden wilt gaan zien, dan is de Firenzecard een goede investering. De initiële aanschafprijs is aan de hoge kant, maar je krijgt er enorm veel voor terug. Deze officiële toeristenkaart van Florence biedt je gratis toegang tot meer dan zeventig musea, paleizen en tuinen. Daar zitten alle topmusea tussen zoals het Palazzo Vecchio, het Uffizi, Palazzo Pitti, de Santa Maria Novella, de Cappella Brancacci en de Galleria dell’Accademia.

Vanaf het moment van het eerste gebruik kun je de kaart 72 uur lang gebruiken. Per bezienswaardigheid mag je één keer naar binnen. Als volwassene mag je iedere keer één kind per Firenzecard gratis mee naar binnen nemen. Als gezin met twee kinderen onder de 18 jaar heb je dus slechts twee kaarten nodig.

Als je kijkt wat de aanschafprijs is tegenover losse entreetickets, dan heb je de investering er al heel snel uit. Daarnaast biedt de kaart het gemak dat je niet iedere keer hoeft te betalen. Wel moet je bij de kassa op vertoon van je Firenzecard je gratis ticket(s) ophalen.

Er zijn een aantal bezienswaardigheden waarvoor je behalve je Firenzecard ook een reservering nodig hebt. Dat is het bezoeken van de koepel van de Duomo, het Uffizi en de toegang tot de Galleria dell’Accademia, waar het originele ‘David’-standbeeld van Michelangelo te bewonderen valt. het handigste is om deze reserveringen direct na de in ontvangstname van de Firenzecard te regelen. Je kunt de Firenzecard als echte pas in handen krijgen. Je kunt tegenwoordig de Firenzecard ook activeren binnen een speciale app op je telefoon. Je hoeft de pas dan niet op te halen in Florence.

Het handigste is om de Firenzecard alvast via internet kopen. Dan kun je meteen de app installeren en de kaart erin zetten.

Koop de Firenzecard online